"Castro je živ i zdrav!": Novom fotografijom demantirali da je diktator na samrti

FIDEL CASTRO je živ i zdrav! Tvrdi to bivši venecuelanski potpredsjednik Elias Jaua, koji se s kubanskim diktatorom susreo navodno ovog vikenda i kao dokaz tome priložio fotografiju na kojoj se uz Castra i njega nalaze i Castrova žena Dalia Soto del Valle, direktor lanca kubanskih nacionalnih hotela Antonio Martinez te još jedna žena i dijete. Jaua kaže kako je s Castrom razgovarao nekoliko sati i kako je bivši kubanski čelnik jako dobrog zdravlja.

Time su još jednom demantirane sve češće glasine o tome da je Castro na smrtnoj postelji, potaknute činjenicom da ga se u javnosti nije vidjelo još od ožujka ove godine i posjeta pape Benedikta XVI. Ovih je dana jedan venecuelanski liječnik ustvrdi kako je Castro pretrpio snažan moždani udar nakon kojeg je gotovo u vegetativnom stanju - nije u stanju govoriti, ne prepoznaje ljude i ne može sam jesti. "Tjednima može biti u takvom stanju, ali je sigurno da ga više nikad nećemo vidjeti u javnosti", kazao je dr. Jose Marquina.

Zanimljivo je kako je upravo Marquina u travnju ove godine tvrdio kako "iz prve ruke" ima saznanja o tome da venecuelanski predsjednik Hugo Chavez gubi bitku s rakom. Chavez ne samo da se još uvijek jako dobro drži, već je navodno uspješno dobio bitku s rakom. Kubanski državni mediji odmah su demantirali navode venecuelanskog liječnika te objavili poruku jednog od njegovih sinova, Alexa Castra: "Zapovjednik je dobro, slijedi svoje dnevne rutine, čita i vježba".

Pročitajte više