Cenzura na Facebooku: Crkva ne da svoj novac i ne voli da je se o tome pita

Foto: Facebook

ZAGREBAČKOJ nadbiskupiji, odnosno administratorima njihove Facebook stranice, dosadilo je slušati učestale kritike zbog toga što ne žele donirati novac žrtvama poplava u Slavoniji. Pa su strogu cenzuru, u vidu brisanja nepoćudnih komentara, zabranili još efikasnijim mehanizmom ušutkavanja javnosti - zabranili su ostavljanje postova na svojoj Facebook stranici.

Korisnicima je veći dio dana bilo onemogućeno ostavljanje objava na Facebook stranicama Zagrebačke nadbiskupije. "Postanje" na svom Facebooku Nadbiskupija je ponovo omogućila kada je njihov pokušaj cenzure privukao medijsku pozornost. No, i dalje se korisnici na Facebook stranicama Nadbiskupije tuže da im administratori brišu objave koje ne idu crkvi u prilog.

Podsjećamo, Crkva se u akciju prikupljanja pomoći uključila samo pozivom vjernicima da Caritasu doniraju sredstva i osnovne potrepštine koje će oni, obećavaju, dostaviti žrtvama. Na učestale apele da i sami doniraju dio svog pozamašnog bogatstva, vrh katoličke crkve u Hrvatskoj sasvim se oglušio.


Jednako licemjernim tonom kardinal Josip Bozanić nastavio je i danas, kada je svim župama, crkvenim ustanovama i vjernicima uputio poziv da pomognu žrtvama poplava.

"Potaknuti kršćanskom ljubavlju i solidarnošću pozvani smo olakšati tegobe unesrećenika koji trebaju i ljudsku blizinu i materijalnu pomoć. Pridružujemo se molitvenom zajedništvu pape našega Franje kojim smo ojačani da bi naša ljubav bila još djelotvornija", poručio je Bozanić, te pozvao crkvene institucije da se uključe u skupljanje pomoći.

Vlastitu kesu, međutim, nije odriješio. "Potaknuti kršćanskom ljubavlju i solidarnošću pozvani smo olakšati tegobe unesrećenika koji trebaju i ljudsku blizinu i materijalnu pomoć. Pridružujemo se molitvenom zajedništvu pape našega Franje kojim smo ojačani da bi naša ljubav bila još djelotvornije", poručio je Bozanić.

Pročitajte više