Čermak najavio tužbu: Više nikad nećemo imati tako nesposobnog ministra kao Vrdoljaka

Foto: FAH

VLASNIK Croduxa Ivan Čermak obratio se javnosti nakon što je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predstavljajući rezultate inspekcijskog nadzora, prozvao upravo njegovu tvrtku da prodaje nekvalitetno gorivo, javlja HRT.

Čermak smatra da Zavod za ispitivanje kvalitete (ZIK) nije akreditiran za takve analize te najavio kako će oni provesti vlastitu. Pri tome je ministra Vrdoljaka nazvao zlonamjernim i neodgovornim.

"Ja vjerujem da više nikad nećemo imati takvog nesposobnog ministra gospodarstva kakav je ovaj, ali o tom-potom. Jednostavno za jednu takvu ozbiljnu priču se uzme kuća koja ima akreditaciju, i dvije tri kuće se uzimaju, i onda se napravi uzorak od dvije tri meritorne kuće i onda možete stajati iza toga. Na temelju ovoga, ja ne znam, ja uopće ne znam što u toj analizi piše", rekao je Čermak i najavio da će tužiti Vrdoljaka zbog gubitka stotina milijuna kuna.

"Nemojte sumnjati u ZIK, postojimo 60 godina, to nije mala stvar. Niti INA ne postoji 60 godina, da je bio slučaj sa INA-om isto bi tako bilo objavljeno, meni je tako svejedno INA, ili Čermak i Shell, nema veze, mi ćemo uvijek raditi na isti način, rezultati kakvi budu budu", rekao je direktor Zavoda za ispitivanje kvalitete Dragan Sabljić.

Pročitajte više