Čermakov ultimatum: Ako se Vrdoljak ispriča i da ostavku, neću od države tražiti velike novce

Foto: FAH

CRODUX je danas sazvao konferenciju za novinare kako bi istupio sa svojim viđenjem akcije Oktan, za vrijeme koje je Ministarstvo gospodarstva napravilo i iznijelo izvješće o kvaliteti goriva na benzinskim pumpama u Hrvatskoj.

Vodstvo Croduxa istaknulo je kako akcija Oktan nije provedena u skladu s visokim stručnim standardima, a Anto Nobilo, jedan od Croduxovih odvjetnika, optužio je ministra Vrdoljaka za skupljanje političkih poena na Croduxu.



"Od Vrdoljaka tražimo ostavku. Ovo je napravljeno za njegovu političku promociju, a na štetu Hrvatske", istaknuo je.


Iz Croduxa su najavili i tužbe, a Čermak je rekao kako će inzistirati i na isprici.

"Štetu će morati platiti porezni obveznici, nažalost. Ako se Vrdoljak ispriča i odstupi s pozicije, neću tražiti velike novce. Znam u kakvom je stanju Hrvatska, ali Vrdoljak se prvo mora ispričati", komentirao je.

Akcija Oktan

Podsjetimo, sredinom prosinca Ministarstvo gospodarstva objavilo je rezultate akcije Oktan, koji su pokazali kako četiri benzinske postaje - Crodux, Zagrebačka bb, Sisak; Crodux, Gospodarska 29b, Varaždin; Crodux, BP Dugopolje jug; Naftne crpke ulice d.o.o. Županja - ne zadovoljavaju standarde testiranja.

Kod Croduxovih postaja nedovoljne kvalitete je bio dizel, dok kod posljednje spomenute postaje test nisu prošli ni Eurosuper 95 ni dizel.

Vrdoljak je istaknuo kako kod ovih goriva ne odgovara filtrabilnost, a to znači da može doći do kvara i gašenja motora pri temperaturi od -13 Celzijevih stupnjeva.

Akcija Oktan započeta je 1. prosinca simultanim nadzorima tržišnih inspektora Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu i to uzimanjem 50 uzoraka goriva s benzinskih postaja na području cijele Hrvatske kao i na graničnom prijelazu Bajakovo i Stara Gradiška.

Akcija Oktan je pokazala kako 10 posto ispitanih uzoraka goriva ne zadovoljava kvalitetom.

Pročitajte više