Čestitke povodom židovskog blagdana Roš Hašana: "Lešana tova tikatevu!"

Foto: Ivo Ravlić/Cropix

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je svim građanima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj čestitku povodom blagdana Roš Hašana.

''Svim građanima židovske vjeroispovijesti iskreno i od srca čestitam blagdan Roš Hašana i novu 5774. godinu prema židovskom kalendaru, tradicionalnim pozdravom `Lešana tova tikatevu`! Ujedno, u duhu nadolazećih blagdana Jom Kipur i Sukot, svima želim zdravlje, radost i svako dobro", stoji u poruci predsjednika Josipovića.

I Milanovića uputio čestitku povodom blagdana Roš Hašane, Jom Kipura i Sukota


I predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti, u povodu blagdana Roš Hašane, Jom Kipura i Sukota:

 "Svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti čestitam blagdan Roš Hašanu i novu 5774. godinu. Neka vam bude sretna i radosna, provedena u zajedništvu s obitelji i prijateljima, a ujedno i snažan poticaj za duhovnu pripremu u povodu nadolazećih blagdana Jom Kipura i Sukota. Lešana tova tikatevu - Budite upisani za dobru godinu!".

Čestitku za predstojeće blagdane poslao je i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko:

"Svim židovskim vjernicima u Republici Hrvatsko čestitam blagdan Roš Hašane i želim da 5774. godina bude ispunjena radošću, uspjesima i zdravljem. Neka vam predstojeći dani kao i blagdani Jom Kipur i Sukot donesu oslobođenje od tereta prošlosti i daju snagu za nove životne izazove", poručio je Leko.

Pročitajte više