Cijeli život pomagao drugima: Teško bolesni dragovoljac i samohrani otac treba vašu pomoć

Foto: Facebook/Ivo Krolo

IVO KROLO teško je bolestan hrvatski dragovoljac koji je cijeli svoj život posvetio pomaganju drugima, a sada je pomoć potrebna njemu.

Obolio je od teške bolesti ALS (amiotrofična lateralna skleroza) ili bolest motornog neurona koja ga je u kratkom roku dovela do stanja potpune paralize i potrebe za 24-satnom skrbi. Bolest je progresivna i manifestira se slabljenjem mišića sve dok ne dođe do paralize. ALS na kraju utječe na žvakanje, gutanje, govor i disanje pa oboljeli umiru od posljedica gušenja nekoliko godina nakon pojave bolesti.

Profesor je humanističkih predmeta, psiholog, policijski službenik i dragovoljac Domovinskog rata. Nedavno mu je supruga tragično preminula te je uz svoje teško zdravstveno stanje ostao samohrani otac troje djece koja trenutno svoje djetinjstvo provode pomažući teško bolesnom ocu umjesto u igri i zabavi.

Liječenje za njegovu bolest postoji, ali je skupo i u dalekoj Kini. Radi se o terapiji presađivanja matičnih stanica u "ReLife" klinici u Pekingu, a sveukupni troškovi odlaska i liječenja penju se na iznos između 300 000 i 400 000 kuna.

Kako piše Braniteljski portal, Ivo Krolo je rođen 1967. godine. Od ljeta do jeseni 1991. bio je dragovoljac Domovinskog rata u ATJ MUP-a Sisak u "Vukovima". Od jeseni 1991. do ljeta 1992. bio je zapovjednik bojne u 102. brigadi, na bojištu Sunja-Bobovac. Od 1993. do danas je pripadnik MUP-a. Po zvanju je policijski savjetnik, do oboljenja na radnom mjestu predavač psihologije na Policijskoj akademiji, Odjel za izobrazbu policijskih službenika.

Pomoći mu možete uplatama na sljedeći račun: Ivo Krolo, Raiffeisen banka, IBAN HR 5924840083115366135

Pročitajte više