Članovi odmetnute amiške skupine krivi za zločin iz mržnje: U napadima rezali ljudima kosu i brade

ČLANOVI odmetnute amiške skupine proglašeni su krivima za zločine iz mržnje. Optuženi su da su napadali članove svoje zajednice te im prisilno šišali brade i kose. Vođa grupe Samuel Mullet osuđen je i za planiranje 5 napada prošle godine na istoku savezne države Ohio, javlja BBC

Šesnaestorici Amiša prijeti najmanje 10 godina zatvora zbog incidenata potaknutih svađama oko vjerskih razlika. Tužitelji su zaključili da su napadači žrtvama rezali kosu jer ona ima duhovno značenje u vjeri Amiša. Odvjetnici optuženih su priznali da su se napadi dogodili, ali su tvrdili da to nisu bili zločini iz mržnje nego da su incidenti rezanja kose bili unutarnji obiteljski sukobi.

Iako Mullet osobno nije sudjelovao u napadima, proglašen je krivim zbog poticanja na zločin iz mržnje. Među 16 osoba koje su napade izvršavale, četvorica muškaraca njegovi su sinovi. Prema tvrdnjama svjedoka, Mullet je vršio pritisak na svoju zajednicu te im prijetio na različite načine. "Neposlušne" je tjerao da spavaju u kokošinjcima, a nerijetko je održavao i "seksualna savjetovanja" s udanim ženama u zajednici.

Pročitajte više