Čobanković: Ne idem na godinu dana u zatvor, nisam se nagodio s Uskokom u aferi Planinska

BIVŠI ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković demantirao je za Index informaciju koju je objavio jedan dnevni list da se nagodio sa Uskokom te prihvatio godinu dana zatvora.

Kako piše Večernji list, Čobanković je nakon šest sati ispitivanja u Uskoku priznao krivnju u aferi Planinska i nagodio se sa tužiteljima da ide na godinu dana u zatvor. "Nisam se nagodio sa Uskokom i priznao krivnju. Kako mogu pisati takve gluposti", kazao je Čobanković te još jednom ponovio kako definitivno nije točno da se nagodio sa Uskokom da godinu dana provede u zatvoru.

U aferi Planinska je sporna Vladina kupnja zgrade iz 2009. godine po dvostruko većoj cijeni od realne. Pod istragom je i HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić čija tvrtka je zgradu prodala. Fiolić nije zgradu izravno prodao Ministarstvu regionalnog razvoja nego ju je prvo uzela Hypo-Leasing Kroatien, a potom je Vlada s njima sklopila ugovor i unajmila zgradu procijenjenu na 62 milijuna kuna. Sumnja se kako je država tim poslom oštećena za 26 milijuna kuna. 

 

Pročitajte više