Dan uoči 33. godišnjice nestanka Etana Patza njujorškoj policiji se javio njegov otmičar i ubojica?

SUTRA, 25. svibnja, obilježava se 33. godišnjica nestanka šestogodišnjeg dječaka Etana Patza iz New Yorka. Danas je njujorška policija izvijestila kako im se javio muškarac koji kaže kako je odgovoran za nestanak i smrt dječaka koji je postao simbolom pokreta potrage za nestalom djecom i čije se lice prvo u Americi našlo otisnuto na tetrapacima mlijeka. Osumnjičenika je policija, kako prenose američki mediji, zadržala u pritvoru, a više detalja trebalo bi biti objavljeno tijekom današnjeg dana.

Istraga nestanka šestogodišnjeg Etana ponovno je pokrenuta prije mjesec dana, kad su FBI i policija izvijestili da su došli do novih saznanja i da ih većina informacija vodi prema danas 75-godišnjem stolaru i majstoru Othneilu Milleru koji je Etana upoznao dan uoči njegova nestanka i dao mu dolar. Ranije je policija za Etanov nestanak sumnjičila Josea Antonia Ramosa, zlostavljača djece povezanog s dječakovom dadiljom.

Etan je nestao 25. svibnja 1979. godine. Bilo je to prvi put da se sam uputio prema autobusnom stajalištu. Njegova majka Julie Patz zabrinula se nakon što joj se sin nije vratio iz škole. Kad je nazvala školu, saznala je da tog dana uopće nije bio na nastavi. Zvala je potom njegove prijatelje - nitko o Etanu nije znao ništa. Do večeri je više od stotinu policajaca češljalo grad u potrazi za dječakom. Potraga je nastavljena tjednima, ali bezuspješno. Dan Etanovog nestanka, 25. svibnja, američki je predsjednik Ronald Reagan bio proglasio Nacionalnim danom nestale djece. Etan je još 2001. godine proglašen mrtvim, budući da mu svih ovih godina nije bilo traga.

Pročitajte više