"Danas bi ti bilo 18 godina. Anđele moj, sunce moje. Mogla bi napisati najtužnije stihove"

NESTALA Antonija Bilić, za čije ubojstvo je optužen vozač kamiona Dragan Paravinja, danas bi navršila 18 godina.

Na profilu Facebook grupe "Nestala - Antonia Bilić" stavljen je status: "Danas bi mogla napisati najtužnije stihove... danas bi ti bilo 18 godina. Anđele moj... Sunce moje...".

Mnogi komentatori na status su čestitali rođendan Antoniji Bilić i zaželjeli da se kući vrati "živa i zdrava". Drugi su se, pak, okrenuli traženju smrtne kazne za Dragana Paravinju. "Neka je čuvaju anđeli gdje god da se nalazi", napisala je Aida Tabaković, a Daria Šakić piše da joj je danas rođendan, "jer je živa". "I ja imamo info da je vani i da je živa", napisala je Daria Šakić.

Suđenje Paravinji na Županijskom sudu u Šibeniku počinje 1. ožujka. Paravinja je optužen da je 7. lipnja prošle godine pokušao silovati pa je ubio Antoniju Bilić iz sela Krička kraj Drniša.

Posljednji put viđena 7. lipnja prošle godine


Podsjetimo, 17-godišnja Antonija Bilić iz sela Krička kod Drniša je posljednji puta viđena 7. lipnja prošle godine kada je stopirala na Čikolskom mostu. Svjedoci su potvrdili da je ušla u šleper, nakon čega joj se gubi svaki trag. Za pokušaj njezinog silovanja i ubojstvo je optužen Dragan Paravinja, iako njezino tijelo nikada nije pronađeno.

Paravinja je uhićen 26. lipnja 2011. godine u selu kod Srpca u BiH te je, prvi puta, izručen Hrvatskoj 22. srpnja prošle godine. U prvom razgovoru s BiH istražiteljima je priznao da je ubio Antoniju Bilić i potom je bacio sa jednog od mostova na rijeci Krki. Po dolasku u Hrvatsku je negirao svoje navode iz BiH te tvrdi kako toga dana uopće nije vozio na dionici gdje je mlada djevojka stopirala. Tvrdi i da su podmetnuti dokazi pronađeni u njegovom kamionu.

Optužnica protiv njega u Hrvatskoj je podignuta 21. studenog prošle godine. Paravinja je prošlog tjedna vraćen u šibenski zatvor iz BiH gdje mu je potvrđena presuda od dvije godine i deset mjeseci zatvora za silovanje djevojke na području planine Jahorine kod Sarajeva 2002. godine.  

Pročitajte više