Danas humanitarna vožnja božićnog vlaka "Tin-express", pogledajte kad se vi možete voziti

Foto: www.hzpp.hr/tin-express-vlak

HUMANITARNA vožnja božićnim vlakom „Tin-express“ koja je namijenjena djeci s posebnim potrebama održat će se danas. Vlak u organizaciji HŽ Putničkog prijevoza vozit će na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Dugo Selo - Zagreb Glavni kolodvor s polaskom u 9.55 sati.

HŽ Putnički prijevoz humanitarnu vožnju daruje djeci s posebnim potrebama iz Dječjeg doma Laduč, Doma za djecu iz Nazorove ulice u Zagrebu, dječjih vrtića „Potočnica“ i „Duga“ iz Zagreba, Udruge roditelje djece s posebnim potrebama „Puž“ iz Zagreba, Centra za autizam iz Zagreba i Udruge za terapijsko jahanje „Don Kihot“ iz Zagreba, priopćeno je iz HŽ-a.

U okićenom vlaku bit će oko 150 djece s roditeljima i voditeljima, a uz prigodni program djecu će dočekati sveti Nikola, Djed Mraz i vile s darovima.

Osim humanitarne vožnje, HŽ Putnički prijevoz i ove godine za građanstvo vikendima organizira vožnje božićnog vlaka ''Tin-express''. Posebne vožnje za djecu iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola bit će organizirane od ponedjeljka do petka. Vožnja božićnim vlakom traje oko 60 minuta (osim na riječkom području), a prijevozne karte mogu se kupiti na blagajnama kolodvora (u cijenu karte za djecu uključen je poklon-paket).

Na zagrebačkom području vlak će voziti vikendima na relaciji Zagreb GK - Dugo Selo - Zagreb GK. Tako će od 4. do 21. prosinca vlak iz Zagreb Glavnog kolodvora polaziti u 9.55 i 11.45 sati. Cijena karte za dijete je 40 kuna, a za odrasle 30 kuna.

Na splitskom području vožnja za građanstvo bit će organizirana u subotu 13. prosinca 2014. na relaciji Split - Kaštel Stari i obratno. Vlak iz Splita polazi u 9.00 sati. Cijena povratne prijevozne povratne karte za dijete iznosi 45 kuna, a za odrasle 25 kuna.

Na riječkom području vožnje za građanstvo bit će organizirane 6. i 20. prosinca 2014. na relaciji Rijeka - Delnice i obratno. Vlak iz Rijeke polazi u 9.30 sati. Nakon dolaska vlaka u Delnice djeca i roditelji moći će sudjelovati u igrama na snijegu, izradi snjegovića i skulptura od snijega, te posjetiti Park jelena i ledenu dvoranu, kao i adventski sajam. Povratak vlaka iz Delnica je oko 15.00 sati. Cijena povratne prijevozne karte iznosi 60 kuna za dijete, a za odrasle 40 kuna.

U povodu Dana Grada Varaždina Grad Varaždin u nedjelju 7. prosinca poklanja djeci dvije besplatne vožnje „Tin-expressa“. Vlakovi će voziti na relaciji Varaždin - Ivanec i obratno i polaziti u 13.00 i 15.00 sati. Karte za besplatnu vožnju mogu se podići na blagajni varaždinskog kolodvora, a moguće je preuzeti najviše 4 karte, dodaje se u priopćenju HŽ-a.

Pročitajte više