Darija Šimunov: Želim ponovno hodati, ja planiram svašta od svog života

Foto: Facebook

DARIJA ŠIMUNOV iz Zadra ima svega nekoliko dana da skupi 20.000 EUR potrebnih za operaciju u Grazu. U borbu za zdravlje 29-godišnjakinje koja je osam godina živjela s pogrešnom dijagnozom uključili su se brojni prijatelji u humanitarnoj kampanji “Svi za Dariju!”

Borba za zdravlje Darije Šimunov traje već gotovo devet godina. Osam godina živjela je s pogrešnom dijagnozom. 2006. godine dijagnosticirana joj je multipla skleroza, a prošle je godine utvrđeno da u stvari boluje od neuroborelioze, bolesti koju prenose krpelji i koja se adekvatnom antibiotskom terapijom, u prvoj fazi, uspješno liječi. U klinici Ragnitz u Grazu liječnički konzilij je nakon pregleda medicinske dokumentacije dao mišljenje da za Dariju ima spasa, napravili bi kompletnu dijagnostiku i ugradili stentove na bubrežne kanale jer ako otkaže i drugi bubreg to bi bilo tragično za ovu mladu djevojku. Dariji do potrebnog iznosa od 20.000 EUR nedostaje još 100.000 kuna, a u ponedjeljak će znati kada će biti operacija.

"Očekujem da mi se bubreg spasi, da mi bol mine, da se nastavljam oporavljati. Kad to bude moguće ja moram hitno u bazen. Već sam počela micati stopala, već su me dizali. Očekuje se da ja hodam, ali to treba vježbati i rehabilitirati" rekla je Darija u razgovoru za Media Servis.

"Ja se još planiram i udati"


Ovog petka i subote, 14. i 15. od 9 do 14 sati na Narodnom trgu u Zadru 'Volonterski centar Zadar' i 'Mame iz Zadra' imaju štand na kojem će se prodavati kolači i ručni radovi na principu dobrovoljnih priloga, koji će ići u sredstva za operaciju za spas mlade djevojke koja unatoč svim poteškoćama i dalje vjeruje.

"Imala sam ja večeri kad sam molila da se ne probudim. Svega je bilo. Znate što, meni nitko neće vratiti ni platiti ove najljepše godine koje su mi uzeli. Ja se još planiram i udati, ja planiram svašta od svog života" kaže Darija.

Svoj prilog možete uplatiti na Darijin račun kod Raiffeisen banke d.d. broj: IBAN:HR3424840083211151757 ili pak donirati 6,25 kn pozivom na broj 060 930 930.Tijek kampanje i sve informacije javnosti su dostupne na službenoj Facebook stranici 'Svi za Dariju'. Ukoliko uplatu izvršavate iz inozemstva možete iskoristiti SWIFT/BIC kod: RZBHHR2X.

Pročitajte više