Dekan Zakošek stao u obranu studenata i naljutio biskupe: "Njegove izjave vrijeđaju osjećaje vjernika"

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

HRVATSKA biskupska konferencija reagirala je danas na jučerašnje izjave dekana Nenada Zakošeka tijekom tribine Judith Reisman na Fakultetu političkih znanosti.

Podsjetimo, studentima je Reisman pokušala "usaditi" svoje stavove o pornografiji i spolnom odgoju u školama, ali bez većeg uspjeha. Nije bila pripremljena za oštra pitanja s kojima su je studenti dočekali pa ih je s visoka proglasila "indoktriniranima komunizmom".

Nije se to svidjelo dekanu Nenadu Zakošeku, koji je "uvaženu gošću" jasno iziritiranim tonom upozorio kako očekuje pristojnost u komunikaciji sa studentima. "Vi ste puni predrasuda, ne možete reći da su odgojeni u komunizmu. Znate li koliko su ova djeca stara? Oni su svi rođeni u Hrvatskoj. I ako ih je itko indoktrinirao onda je to katolička Crkva", rekao je Zakošek.

"Neugodno smo iznenađeni jučerašnjom izjavom dekana Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nenada Zakošeka koji je, prema medijskim izvješćima, između ostaloga rekao: I ako ih je itko indoktrinirao (studentice i studente), onda je to Katolička crkva.

Katolička crkva se u svom djelovanju, a napose u radu s mladima, nipošto ne prepoznaje u tvrdnji gospodina dekana dr. Zakošeka. Ova izjava čelnog čovjeka jedne visokoobrazovne ustanove iznenađuje i vrijeđa osjećaje vjernika, a među njima su i studentice i studenti Fakulteta političkih znanosti koji pripadaju Katoličkoj crkvi", priopćili su danas biskupi.

Pročitajte više