Deložacija deveteročlane obitelji odgođena: I Kolindu su zvali upomoć

Foto: Živi zid Facebook

U 10 SATI trebala je početi deložacija deveteročlane obitelji Cvjetković iz Zagreba. Deložacija se trebala provesti zbog duga Tomislava Cvjetkovića prema banci iako je, kako tvrde, sudski vještak utvrdio da dug ne postoji već je preplaćen. Oko 11.20 stigla je obavijest kako je deložacija odgođena.  Živi zid napisao je na Facebooku kako je sud odustao od deložacije.

Podršku Živom zidu dali su i sindikalci Mijat Stanić i Željko Stipić iz Preporoda. "Spremni su s nama pružati otpor do kraja. SDP-ova vlada je antisocijalna, socijalni dijalog o kojem govori Milanović je laž - nasilne deložacije su stvarnost.", kažu iz Živog zida

Ukoliko se policija odluči za nasilje ovo će biti najmasovnije uhićenje u povijesti Živog zida, preko 150 ljudi spremno je na otpor kreditnom sustavu i njegovim marionetama, poručili su iz Živog zida.

Pozvali su i predsjednicu da pomogne.

"Deložacija je plod protuzakonitih radnji suca kojeg smo mi kazneno prijavili, a do dana današnjeg nemamo odgovor u kojem smjeru ide ta kaznena prijava", kazala je Marija Cvjetković.

Njihova kuća prodana je zbog nemogućnosti povrata duga Croatia banci, a oni, kako tvrde, nisu ni znali da je njihova kuća prodana. Obavijest o dražbi nisu dobili. Cvjetković tvrdi da su joj narušena ljudska prava jer je ona vlasnica pola kuće i pola zemljišta, pa se, prema toma, ovrha nije mogla provesti nad cijelom kućom.

Marija Cvjetković je 2003. godine tužila Croatia banku, a tri godine kasnije dobila je presudu u svoju korist koju je potvrdio i viši sud, no nije mogla dobiti žig pravomoćnosti.

"U protekle dvije godine, koliko je prošlo do prošlog pokušaja deložacije, uspjeli smo dokazati da su postupci u tijeku suđenja bili nepravilni i da su izvršene teške povrede zakona, međutim novu sutkinju to ne zanima i opravdava se činjenicom da naš spor predugo traje", kazala je Marija Cvjetković i tvrdi da se njihove parnice rješavaju "sporo ili nikako, a protivna strana imala je djelovanje u roku od tri dana".

Početkom siječnja 2013. godine bila je najavljena deložacija obitelji Cvjetković no ona je odgođena. Ispred kuće se okupilo 50-ak građana koji su im dali podršku, a deložacija je odgođena jer je odvjetnica obitelji Cvjetković zatražila izuzeće sutkinje. Pozivali su se na nelegalno provedenu dražbu kuće

 

 

 

Pročitajte više