"Desetorica veličanstvenih": Ovo su kandidati za novog ravnatelja policije

KOMISIJA za provedbu javnog natječaja za imenovanje glavnog ravnatelja policije u Ministarstvu unutarnjih poslova izvijestila je danas o imenima 10 od 14 prijavljenih kandidata koji su ušli u drugi krug natječaja.

Kako se navodi u izvješću MUP-a, komisija koju je imenovao ministar unutarnjih poslova ustanovila je da formalne uvjete ispunjava 10 od 14 kandidata koji su podnijeli prijave na javni natječaj za glavnog ravnatelja policije.

Kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja su:


1. Bukvić Jakob, načelnik PU bjelovarsko-bilogorske
2. Cestar Dragutin, načelnik Sektora krim. policije u PU istarskoj
3. Cetina Ivica, pomoćnik načelnika Uprave krim policije, MUP RH
4. Dominić Vlado, tajnik Kabineta ministra, MUP RH
5. Faber Vladimir, razriješeni državni tajnik, Kabinet ministra, MUP RH
6. Katalinić Ivan, načelnik Policijske postaje Krk, PU primorsko-goranska
7. Prša Željko, načelnik PU osječko-baranjske
8. Puž Miroslav, načelnik Odjela za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije, MUP RH
9. Rašić Marko, načelnik PU sisačko-moslavačke
10. Vitez Dražen, zamjenik glavnog ravnatelja za opću sigurnost, Ravnateljstvo policije, MUP RH.

Kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja biti će pozvani telefonskim putem na intervju kod ministra unutarnjih poslova ili kod one osobe koju on ovlasti. Na temelju rezultata provedenog intervjua, ministar će predložiti Vladi kandidata ili kandidatkinju za imenovanje, na vrijeme od pet godina. Za predloženog kandidata ili kandidatkinju provest će se i sigurnosna provjera.

Podsjetimo, osim što moraju imati najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, od čega najmanje 10 godina na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika, kandidati moraju imati i položen državni stručni ispit, položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik te imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoku stručnu spremu.

Također, kako je bilo navedeno u uvjetima natječaja, od kandidata se očekuje i osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost te ne smije biti član neke političke stranke. 

Pročitajte više