Dežulovića do sudnice dovela policija, protivnici gay parade traže 250 tisuća kuna

Foto: S.L.

BORISA DEŽULOVIĆA doveli su danas do splitskog Općinskog suda dvojica policajaca postupajući po nalogu suda. Kako smo doznali, Dežulović se nije odazivao pozivu na raspravu na kojoj je danas saslušan kao svjedok. Predložio ga je tuženik, tj. Slobodna Dalmacija koju je grupa Splićana, protivnika gay parade, tužila zbog teksta pod naslovom "Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji". Njih deset za duševne boli traži ukupno 250 tisuća kuna!

Lozo: Poručili su nam da za nas nema života ni na ovom, ni na onom svijetu

"Nije stvar samo u Dežuloviću, već i u Slobodnoj Dalmaciji koja je stavila takav jeziv naslov i ispod našu fotografiju. Na dvije strane! To je strašno. Poručili su da nama niti Bog ne može pomoći i da nam nema života ni na ovom, ni na onom svijetu", kaže nam Stjepan Lozo, koji je uz Gordana Sladoljeva predvodio grupu građana koja se založila protiv lanjskog Gay Pridea, odnosno, trase koja je prelazila preko Rive pa se zbog velikog policijskog osiguranja uskratila sloboda kretanja Splićanima i turistima. 

Dežulović o protivnicima Pridea: Gnjide, desničarska stoka i katolički Talibani

Dežuloviću nije baš najbolje sjela njihova argumentacija da bi možda i Antonija Bilić bila pronađena živa da nije toliko policije osiguravalo prvi Gay Pride pa ih je počastio komentarom u kojem ih je nazvao gnjidama, desničarskom stokom i katoličkim Talibanima.

Komentar i urednička oprema danas su bili predmet sudovanja u parnici, tj. građanskom sporu za naknadu štete, no Lozo i ostali podnijeli su protiv Dežulovića i tužbu za uvredu i klevetanje, tj. za kazneno djelo za koje se vodi poseban postupak. 

Državno odvjetništvo: Dopunite kaznenu prijavu protiv ministra Ranka Ostojića

Lozo nam je otkrio i kako su prije mjesec dana dobili dopis s Državnog odvjetništva vezan za njihovu kaznenu prijavu protiv ministra policije Ranka Ostojića, koji je s četvero svojih kolega iz Vlade lani aktivno participirao u paradi, a i osobno se potrudio oko rigoroznih mjera osiguranja čime su prevenirane neugodne scene nasilja s prvog Gay Pridea održanog 2011. godine.

"Našu prijavu nisu odbacili, nego su nas pozvali da je dopunimo", kaže Lozo. Nije jasno kako su se toga tek sada sjetili kada je prijava podnijeta još prošle godine.

 

 

Pročitajte više