Direktor Jadrankamena kažnjen s 43 tisuće kuna zbog neisplate plaća, a sindikalac Drpić kaže: To je sprdnja!

Foto: Ilustracija

VEDRAN VILOVIĆ, bivši direktor bračkog Jadrankamena, osuđen je nepravomoćno u Splitu na kaznu od 43 tisuće kuna ili 100 dnevnih dohodaka zbog neisplate plaća radnicima Jadrankamena za mjesec studeni 2011. godine. Vilović je zaposlen u HGK na plaći od 13 tisuća kuna pa mu je sutkinja kaznu odredila po trenutnim primanjima.

Vilović se, kako je poznato, branio da nije mogao isplatiti plaće zbog drugih obaveza koje je tvrtka imala. Sud je, ipak, zaključio da je bilo dovoljno sredstava pa ga je osudio. Radnici koji potražuju milijun i pol kuna neisplaćenih plaća upućeni su u parnicu.

Drpić: Ovo je više kazna za prekršaj, a ne kazneno djelo koje se kažnjava do tri godine zatvora

Tonči Drpić, sindikalac Jadrankamena, podnio je kaznenu prijavu protiv svog direktora i nimalo nije zadovoljan presudom.

"Ako je ovo istina, onda je to obična sprdnja. Pa neisplata plaća je kazneno djelo koje se kažnjava do tri godine zatvora, a ovo meni djeluje kao kazna za nekakav prekršaj. Sud je zvao radnike, ali mene nikada nisu zvali da posvjedočim. Kada sam prijavio Vilovića, tražio sam da ga procesuiraju i za neisplatu plaća za još tri mjeseca, ali su mi rekli da firma više nije imala sredstava", kazao nam je Drpić. 

Pročitajte više