Direktorica Arena trikotaže dala ostavku: "Vidim rješenje za spas Arene, ali više nisam u mogućnosti voditi borbu"

Foto: Regional Express

ŠEFICA Uprave i direktorica Arena trikotaže, Snježana de Gravisi, podnijela je ostavku jer je radnici ne podupiru u odluci da se nad tvrtkom pokrene predstečajni postupak. Ona to vidi kako jedino rješenje i spas modne kuće Arena od propasti.

Istovremeno, radnici su u štrajku i potražuju plaće koje im mjesecima nije isplaćena. De Gravisi napominje kako će tvrtka, nastavi li se s blokiranjem proizvodnje, završiti u stečaju.

> Radnici pulske Modne kuće Arena u štrajku: Nisu primili devet plaća!

> Policija u Arena trikotaži: Gdje je nestao novac iz fonda uzajamne pomoći?

"Sebe i dalje vidim kao dio rješenja trenutne situacije, ali mi je neprihvatljivo da se mene jedinu sada apostrofira kao krivca"

"S obzirom na razilaženje u načinu rješenja trenutne situacije Arene modne kuće te činjenice da Uprava nema širu podršku unutar tvrtke za realizaciju pokrenutog postupka predstečajne nagodbe kao jedinog rješenja koje omogućava nastavak poslovanja, a time i realizacije Plana financijskog i operativnog restrukturiranja, odlučila sam današnjim danom dati ostavku na funkciju predsjednice Uprave i direktorice Arene modne kuće d.o.o.

Moja ostavka ne znači i moj odlazak iz Arene. Ostajem na raspolaganju tvrtci jer znam da sam sada Areni potrebna. Moja odluka dijelom je motivirana osobnom a dijelom poslovnom situacijom. Od trenutka kada sam kao zaposlenica došla na čelo tvrtke, nastojala sam od svog prvog radnog dana riješiti do tada nagomilane probleme i omogućiti nastavak višegodišnje Arenine tradicije.


U ovom se trenutku pokušava mene prikazati kao glavnog krivca za novonastalu situaciju, iako su svi zaposlenici znali da zajedno sa njima proživljavam sve dobro i manje dobro u tvrtci. Na mene ova situacija djeluje još teže jer vidim moguće rješenje za spas Arene, ali više nisam u mogućnosti voditi borbu koja ne može i ne smije biti samo moja, već zajednička!

Iako su radnici bili upoznati sa činjenicom privremene mjere tj. deblokade računa, kako bi se prioritetno moglo započeti isplaćivati zaostale plaće, početak štrajka zaustavio je cijeli proces proizvodnje i prodaje proizvoda, čime je zaustavljen priliv likvidnih sredstava. Također, onemogućen je daljnji nastavak nesmetanog prikupljanja potrebne dokumentacije za nastavak uspješne provedbe postupka predstečajne nagodbe i realizaciju Plana financijskog restrukturiranja kojim bi se namirila sva financijska potraživanja od strane radnika, štediša, banaka, države i dobavljača.

Ponovila bih još jednom kako je predstečajno nagodbeno vijeće ocijenilo naš prijedlog perspektivnim kao jedino moguće i realno rješenje u ovom trenutku, koje bi osim podmirivanja svih financijskih potraživanja podrazumijevalo nastavak proizvodnje i očuvanje radnih mjesta.

Stečaj Arene modne kuće nikako nije dobro rješenje za nas, ali bi moglo biti dobro rješenje za špekulante koji očekuju kupnju naših najvrednijih nekretnina u drugom ili trećem krugu rasprodaje stečajne mase. Trenutna situacija pogoduje samo jednom rješenju, a to je stečaj, kojim zaposlenici misle da će uspjeti namiriti svoja potraživanja tj. da će odlaskom na Zavod za zapošljavanje riješiti svoje financijske poteškoće, ne uzimajući u obzir kako će to u konačnici završiti.

Bez obzira na podijeljena mišljenja do kojih je u posljednje vrijeme došlo i dalje vjerujem kako jedino zajedno možemo pronaći rješenje, te zaštiti naša radna mjesta. Sebe i dalje vidim kao dio rješenja trenutne situacije, ali mi je neprihvatljivo da se mene jedinu sada apostrofira kao krivca, te bih napomenula da sam kao većina radnika samo zaposlena u ovoj tvrtci. Moja osnovna motivacija je oduvijek bila doprinijeti i omogućiti nastavak 65. godišnje tradicije Arene Modne kuće d.o.o.

Zahvaljujem svim dosadašnjim suradnicima koji su bili podrška mom radu i nastojanju očuvanja naše bogate modne tradicije.

Snježana de Gravisi
Arena Modna kuća d.o.o.", stoji u priopćenju.

Pročitajte više