Dječak preživio nevjerojatnu nesreću: Koplje ga pogodilo u glavu i probilo mu mozak

PRAVO medicinsko čudo - tako su američki liječnici nazvali tinejdžera koji je preživio trosatnu operaciju odstranjivanja koplja koje mu je doslovno probilo mozak. Yasser Lopez, 16-godišnjak s Floride, uspješno se oporavlja od zahtjevne operacije u bolnici u Miamiju, javlja BBC.

Kako su potvrdili liječnici, tinejdžer je tijekom izleta ranije ovog mjeseca pogođen kopljem dužine 90 centimetara ravno u glavu, točnije, u područje iznad desnog oka. Nakon trosatne operacije, kojom mu je koplje odstranjeno iz glave, tinejdžer se uspješno oporavlja. Probudio se i potpuno normalno komunicira s okolinom. 16-godišnjak se, prema izjavama liječnika, ne sjeća nesreće.

Budući da nije prošlo dovoljno vremena kako bi liječnici sa sigurnošću mogli utvrditi koliko su opasne ozljede koje je zadobio, tinejdžer se još uvijek nalazi na odjelu intenzivne njege. Ipak, liječnici naglašavaju kako je njegovo stanje moglo biti mnogo gore te da je uistinu pravo čudo što je uopće preživio.

"Pravo je čudo što je koplje promašilo sve najveće krvne žile u mozgu", potvrdio je neurokirurg Ross Bullock. Ono što je još važnije jest činjenica da je koplje oštetilo prvenstveno desnu stranu mozga te pritom promašilo područja zadužena za govor i ostale vitalne tjelesne funkcije.

Pročitajte više