Dok HRT-u prijete stotine otkaza, troškovi honorarnih suradnika povećani za trideset posto!

Foto: Index

PREMA podacima financijske službe HTV-a, troškovi honorarnih suradnika u posljednjih šest mjeseci, od imenovanja bivšeg v.d. ravnatelja Domagoja Novokmeta, povećali su se za približno trideset posto. Rast troškova vanjskih suradnika nije u skladu s Vladinim najavama radikalne štednje. Naime, Vladin nacrt restrukturiranja HRT-a u 2012. godini planirao je smanjenje troškova, u prvom redu kroz smanjenje broja zaposlenih, no to se nije dogodilo, a po najavama ravnatelja Radmana u ovoj godini se neće ni dogoditi.

Uz pad prihoda od pristojbe i promidžbe, te visoku zaduženost, HRT se nalazi u vrlo nezavidnoj poziciji. Prema podacima clean starta Vlade RH do kraja 2011. stvoren je gubitak od 333 milijuna kuna, što je, uz zaduženje od oko 418 milijuna dovelo do toga da je dug HRT-a 250 posto veći od kapitala. U takvoj situaciji kada se neizvjesnom čini sudbina više stotina zaposlenika HRT-a krajnje je dvojbeno povećavati broj honorarnih suradnika, glavninu kojih honorarci angažirani na četvrtom programu HRT-a. Na to je nedavno priopćenjem upozorio i izvršni odbor ogranka HND-a na javnoj televiziji.

 "Na četvrtom programu, iako HRT navodno ima viška zaposlenika, zapošljavaju se novi ljudi i to isključivo preko upitnih veza s čelnicima tog programa." - stoji u priopćenju ogranka HND-a
 

Pročitajte više