Dok djeca u Belom Manastiru gladuju, lokalni socijalni djelatnici izvlačili novac putem lažnih naloga

Foto: os-drftudjman-beli-manastir.skole.hr

ZA RAZLIKU od vijesti da pojedina školska djeca u Belom Manastiru gladuju, kaznena prijava protiv troje djelatnika belomanastirskog Centra za socijalnu skrb je prošla gotovo nezapažano.

Policijska istraga je naime utvrdila da su dva 49-godišnjaka i 58-godišnjak godinu dana zlorabili položaje i ovlasti te krivotvorili službene isprave.

"Djelatnici Centra za socijalnu skrb na području Osječko-baranjske županije su 2011. i 2012. godine kao odgovorne osobe iskoristili svoj položaj u nakani da sebi i drugom omoguće nepripadno raspolaganje novčanim sredstvima iz sredstava za isplatu jednokratnih novčanih pomoći. Na ime raznih osoba sačinjavali su neistinite zahtjeve, unosili neistinite podatke u službenu dokumentaciju, donosili rješenja i zaključke za isplatu jednokratnih novčanih pomoći te potpisom i službenim pečatom ovjeravali," rekao je za Glas Slavonije glasnogovornik PU osječko-baranjske Dario Premec.

Trojica muškaraca su svojim postupcima državni proračun oštetila za više desetaka tisuća kuna, što odgovara količini novca potrebnog da se osigura godišnja prehrana socijalno ugroženim učenicima u belomanastirskoj OŠ dr. Franje Tuđmana.

Pročitajte više