Dragan Došen iz BiH pobijedio smrt: Oporavlja se mladić kojem je u glavu pucala majka

LIJEČNICA Klinike za neurokirurgiju UKC Banja Luka Vesna Ivanišević danas je kazala da je gotovo nemoguće preživjeti u slučaju kada "prostrjelni kanal" prolazi kroz obje moždane hemisfere. Takve slabe šanse za preživljavanje pobijedio 24-godišnji mladić iz Kozarske Dubice Mladen Došen.

U svibnju je u Mladena iz pištolja pucala njegova psihički rastresena majka, 49-godišnja Milena Došen. U svom krvavom pohodu ubila je i Mladenovog 29-godišnjeg brata Srđana Došena, a potom je presudila i sebi, jer je popila octenu kiselinu te umrla od trovanja. "Nakon što završi moje liječenje u Banjoj Luci, djevojka i ja ćemo ići u toplice na rehabilitaciju", kazao je danas Dragan, pišu Nezavisne novine.

Život mu nije ugrožen

"U bolnici sam postao profesionalac u skidanju rešetaka s kreveta", rekao je dobro raspoloženi Došen koji je čudom preživio ranjavanje. Mladić je sada stabilno i njegov život više nije ugrožen. "Odlično se osjećam. Čim me snima kamera, osjećam se vrlo dobro", rekao je Dragan koji je izgubio par kilograma tijekom liječenja. Mladić se ne sjeća većine događaja iz prošlosti, jer ima amneziju. Liječnici kažu da se pamćenje u ovakvim slučajevima ne vraća, što je tvrde i bolje.


Draganu se postupno vraćala svijest, pa je ljude oko sebe prvo pratio pogledom, a zatim je komunicirao pokretima da bi na kraju uspio i progovoriti. Redovito ga u bolnici posjećuju djevojka i otac. "trenutno nije samostalno pokretan, već uz pomoć druge osobe", kažu liječnici i dodaju da su mu slabije lijeva ruka i noga.

"Preživljavanje gotovo nemoguće"

Ivanišević je podsjetila da je Došen u bolnicu stigao sa prostrjelnom ranom glave. "Prostrjelni kanal prolazi kroz obje moždane hemisfere. Statistika govori da je preživljavanje kod pacijenata u ovakvim slučajevima gotovo nemoguće", kazala je Ivanišević te je dodala da su odmah po dolasku u bolnicu izveli operaciju za spašavanje života, zato što su Došenu bile ozlijeđene tri bitne arterije, što je moglo izazvati smrt.

U njega i brata je pucala majka dok su spavali 5. svibnja oko 9:30 sati. Na putu prema bolnici je umro Srđan, dok se Srđan uspio spasiti. Majka Milena, za koju se od ranije znala da je psihički bolesnik, je istoga dana popila octenu kiselinu od koje je umrla.

Pročitajte više