Drama u splitskom HZZO-u: Splićanin se naljutio na liječnike pa zapalio urede

Foto: Index

SVEGA koji minut iza podneva neviđena drama nastala je u splitskom HZZO-u. 40-godišnjak, nezadovoljan rješenjem liječničke komisije, bacio je molotovljev koktel, i to, kako se čini, više komada. Neki su ga vidjeli kako je donio čitavu gajbu, a sve "projektile" nije stigao ispucati.

Izgorjelo je nekoliko ureda, no srećom nitko nije ozlijeđen. Svi zaposlenici su evakuirani pa se ispred zgrade, svega kojih stotinu metara od sjedišta splitske gradske vlasti i gradonačelnika Baldasara, stvorila poveća gužva.

Bacio molotovljev koktel, sjeo u auto i pobjegao kroz marjanski tunel

Policija i vatrogasci brzo su stigli na mjesto događaja, međutim, urede zahvaćene plamenom nisu mogli spasiti. Sve je izgorjelo. Počinitelj je, pak, nakon što je "užgao" HZZO, sjeo u automobil i odvezao se kroz marjanski tunel. Nije daleko stigao. Policija ga je uhvatila za koji minut u Spinutu.

40-godišnjak je zapalio HZZO, a prema odluci Prekršajnog suda u Splitu, nije mu se smio ni približiti. Naime, 19. svibnja već je napravio scenu. Prevrnuo je stol i zaprijetio liječnici. Ona ga nije baš doslovno shvatila tako da je priveden (samo) na Prekršajni sud, koji mu je izrekao mjeru opreza, zabranu približavanja HZZO-u u Splitu. Mjere se, koliko je poznato, pridržavao sve do danas.

Oči u oči sa sumanutim Splićaninom: "Bio je potpuno smiren, samo mi je kazao da ne moram izlaziti"

Zaposlenici HZZO-a u priličnom su šoku od nemilog događaja. Mnogi su u panici napustili svoja radna mjesta, neki i kroz prozore.

Index je razgovarao s jednom od djelatnica koja je radila u uredu od kojeg su sada preostali samo prah i pepeo.

"Čula sam buku, sve moje kolege kroz prozor su izašle van, a ja sam ostala sama za računalom kada je ušao u moju sobu. Djeluje sada nevjerojatno, no on je bio potpuno smiren. Vidio je kako i ja gledam pobjeći. Samo mi je kazao: "Ne morate vi izlaziti". U to se okrenuo prema drugoj sobi i bacio nešto nakon čega je sve planulo",  ispričala nam je vidno šokirana djelatnica.

Ravnateljica HZZO-a u Splitu: Nije bio zakinut u pravima

Natalia Bralić, šefica splitskog HZZO-a, potvrdila nam je incident od 19. svibnja, ali sa detaljima nije htjela izlaziti. Kaže tek da 40-godišnjak nije bio zakinut za nijedno svoje pravo iz zdravstvenog osiguranja.

Navodno je bio nezadovoljan odabirom toplica i troškovima putovanja. Više bi trebala utvrditi policija tijekom kriminalističkog istraživanja.

Izgorjelo 100 kvadrata i pet ureda

Prema prvim rezultatima očevida, u zgradi splitskoga HZZO-a  izgorjelo je oko 100 kvadrata kancelarijskih prostora, točnije pet ureda u prizemlju.

Vatrogasci su dojavu dobili u 12.18 minuta, na teren poslali dva vozila i 17 vatrogasaca koji su požar ugasili za deset minuta.

Pročitajte više