Državna inspektorice, i mi bi vrlo rado znali koje trgovačke lance vi izbjegavate!

Foto:  ipress.hr

"OSOBNO ne bih ušla u neke trgovačke lance, ali to je moja subjektivna procjena na koju imam pravo. Ti lanci su ipak puni kupaca", rekla je Božena Vrbanić, prva žena Državnog inspektorata Hrvatske u današnjem razgovoru za Jutarnji list. Odgovarajući na pitanje krše li propise koje nadzire Državni inspektor češće veliki trgovački lanci ili mali trgovci, Vrbanić je dala neodređeni odgovor, odnosno rekla je kako podjednako krše propise i veliki i mali lanci. No bitnije je da nije spomenula u koji to trgovački lanac "osobno nikada ne bi ušla".  
 
Do kojih je informacija došla "glavna hrvatska inspektorica Vrbanić" obavljajući svoju službenu dužnost za koju je plaćaju hrvatski građani, a na temelju kojih "građanka Vrbanić" nikada ne bi ušla u pojedine trgovačke lance, nije nam poznato. 
 
No, u svakom slučaju kao hrvatski građani i mi bi voljeli imati informaciju koje trgovačke lance treba izbjegavati. Uostalom zbog toga pravna država i postoji. 
 
Za sada još uvijek nema i službenih reakcija hoće li zbog ove izjave državna inspektorica biti smijenjena, no sigurno je jedno. Takvoj osobi nije mjesto na čelu Državnog inspektorata.   

Pročitajte više