Dugovi 100 milijuna eura: Spaladium arena u stečaju otvara vrata koncertom Marka Perkovića Thompsona

Foto: Index

SPALADIUM arena, kojom upravlja TPN u stečaju, svoja će vrata za posjetitelje otvoriti ponovno 23. prosinca za kad je zakazan koncert Marka Perkovića Thompsona. Do konca godine dvorana će postati klizalište, sa bogatim programom, predstavama i disko večerima, a u veljači će se organizirati gastro sajam. Dva mjeseca kasnije međunarodni sajam vojne tehnike.

Uspješna priča

Sve to izložio je Perica Mitrović, stečajni upravitelj TPN-a. Na stolu su bili proizvodi Dalmacijavina, još jedne tvrtke u stečaju koju Mitrović uspješno vodi unatoč nezavidnoj situaciji.

"Ne možemo puno pogriješiti, dolazimo na dugove od 100 milijuna eura. Siguran sam da ima puno više loše vođenih društava do stečaja, nego loše vođenih stečajnih postupaka. Mislim da će ovo biti jedna uspješna priča", kaže Mitrović.

Nakon Thompsona Balašević?

TPN je u trenutku njegovog preuzimanja imao samo jednog zaposlenika, direktora marketinga Renca Posinkovića. Mitrović planira angažirati još radne snage, što će biti potrebno s obzirom na bogati dnevnik događanja koji se ispunjava još nekim zanimljivim nastupima, poput Đorđa Balaševića, Merlina ili Bijelog Dugmeta.

Posinković je, pak, otkrio kako su u pregovorima za povratak boks mečeva u Spaladium, a nastojat će se približiti i filmskim studijima koji su već bili zainteresirani za najam prostora u areni.

"Svojedobno je Arena trebala postati Centar za produkciju serijala Igre prijestolja, no u tom trenutku nitko nije mogao garantirati da će dvorana biti otvorena", kazao je Posinković.

Dvorana inače mjesečno košta pola milijuna kuna. Mitrović se nada da će komercijalizacijom prostora i aktivnosti uspješno poslovati. Već ranije otkrio nam je da TPN u stečaju nije dužan vraćati kredit. Izvještajno ročište očekuje se 19. prosinca, kada će biti poznato koliko će potraživanja sjesti na TPN.

Pročitajte više