Dužan pola milijuna eura: Reno Sinovčić ostaje bez televizije Vox

Foto: Arhiva

RENO SINOVČIĆ, kontroverzni zadarski poduzetnik, ostat će bez svog udjela u tvrtki Vox d.o.o. Viši Trgovački sud odlučio je da će se Sinovčićev dug prema Marijanu Miletiću, koji iznosi pola milijuna eura, namiriti iz Sinovčićeve imovine, odnosno njegovog udjela u Voxu.

Mogao bi to biti početak kraja Sinovčićevog lokalnog medijskog imperija, koji se sastoji televizije Vox, istoimenog portala i dva tiskana izdanja: tjednika Vox i Zadarskog regionala. Sinovčić u tvrtki Vox ima 50 posto udjela, dok ostalih 50 posto pripada Zvonimiru Nižiću Grofu, još jednom iz plejade kontroverznih zadarskih poduzetnika.

Miletić je Sinovčiću još 2004. godine posudio spomenuti novac. S obzirom da Sinovčić nije plaćao dug kako je bilo dogovoreno, Miletić je temeljem zadužnice pokrenuo ovrhu nad njegovom imovinom, konkretno nad poslovnim udjelima u Voxu. Sinovčić je žalbama pokušavao pobiti osnovanost Miletićevog potraživanja, a slučaj je došao sve do Višeg Trgovačkog suda, koji je, prema pisanju Zadarskog lista, presudio u Miletićevu korist.

"Rješenje o ovrsi nad poslovnim udjelima je pravomoćno i sad bi trebalo pokrenuti procjenu vrijednosti te prodaju. U praksi se to provodi na javnoj dražbi, pojasnio je Tomislav Jurlina, glasnogovornik Trgovačkog suda u Zadru.

Pročitajte više