Edi Mišić ubrojiv, ciste nisu utjecale na njegovo rasuđivanje

Foto: MUP

EDI MIŠIĆ bio je ubrojiv, a ciste nađene na njegovom mozgu nisu utjecale na sposobnost njegovo rasuđivanje, zaključila je neurologinja Marina Titlić. Smatra da je Mišić sposoban za suđenje za teško ubojstvo Meksikanke Selene Macedo kojoj je prerezan rat prošlo ljeto na Marjanu.

Vještakinja nije pregledala Mišića

Neurologinja Titlić zaključak je donijela temeljem liječničke dokumentacije prikupljene tijekom dva tjedna vještačenja Edija Mišića u Vrapču. Tada su vještaci dali uvjetno mišljenje zbog cisti pa je sudac Vlado Živaljić prihvatio zahtjev branitelja Frane Gorjanca i naložio neurološki pregled.

Vještakinja Mišića, međutim, nije pregledala pa je moguće da obrana eventualno prigovori nalazu i mišljenju.

U ponedjeljak se gleda snimka očevida na Marjanu

Sudac Vlado Živaljić nastavlja sa suđenjem u ponedjeljak. Pregledat će dokaze, a i video snimku očevida na mjestu ubojstva. Moguće da želi razjasniti prijepore oko same kvalifikacije djela. Naime, tužiteljica Julijana Stipišić drži da se radi o teškom ubojstvu koje nosi sankciju i do 40 godina, dok Gorjanc drži kako bi se radilo o "običnom" ubojstvu, bez elemenata podmuklosti i svireposti. Ako bi se sud priklonio takvoj kvalifikaciji, Mišića ne bi mogli kazniti strože od 15 godina zatvora.

 

Pročitajte više