Ekonomski forum u Astani: Mesić u Kazahstanu o zračnoj liniji Zagreb-Astana, željeznici i brodogradnji

Foto: CSEBA 

CHINESE Southeast Europe Business Association(CSEBA) predstavila je potencijal svojih članova za sudjelovanjeu projektima izgradnje euroazijske željezničke mreže na Međunarodnij konferenciji TRANSEURASIA 2014 koja se održava u Astani.

Istodobno, održava se i VII Međunarodni ekonomski forum Astana.
 
Tijekom sudjelovanja  bivšeg predsjednika Mesića na VII Economic Forum u Astani, predstavnici CSEBA-e su obavili niz susreta s ključnim državnim  kompanijama Republike Kazahstana, priopćeno je iz CSEBA-e.
 
Posebno se predstavila hrvatska brodograđevna industrija. Tom prilikom razgvaralo se o izgradnji  brodova u Uljaniku  te proširenju prisutnosti hrvatskih tvrtki u  projektima izgradnje i rekonstrukcije kazahstanske željezničke infrastrukture.
 
Zahvaljujući angažmanu Aslan Mussina, veleposlanika Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj te Sanje Sić Zagorščak, prve tajnice Veleposlanstva RH u Moskvi, a obzirom da se radi o dva vrlo važna međunarodna događaja na kojima je veliki broj visokih dužnosnika iz europske i svjetske politike, također je iskorištena prilika da se održi niz susreta s predstavnicima prehrambene industrije gdje se razgovaralo o sudjelovanju hrvatskih proizvoda na tržištu Kazahstana. 
 
CSEBA  je posebno predstavila asortiman vina Iločkih podruma za koje se očekuje uskoro i prva pošiljka na policama kazahstanskih supermarketa. Također, nastavno intencijama CSEBA-e o otvaranju nove regionalne avio kompanije za što su pripreme u tijeku, obavljeni su razgovori i  sa SCAT Airlines oko uspostave redovne avio linije Zagreb-Astana.
 
U sklopu svih gospodarskih susreta, ponuđena i softverska rješenja hrvatskih tvrtki u području zdravstva i poljoprivrede te projekti za koje hrvatski poduzetnici traže potencijalne investitore.
 
 

Pročitajte više