Emitiranje se može nastaviti: Grčki sud ukinuo Vladinu odluku o gašenju javne televizije i radija!

Foto: Guliver image/Getty images

GRČKI sud suspendirao je odluku Vlade o ukidanju javne radiotelevizije ERT, zbog koje je tijekom proteklog tjedna organizirano nekoliko velikih prosvjeda, a novinari diljem zemlje stupili su u štrajk solidarnosti s kolegama, javlja BBC.

Visoki sud u Grčkoj donio je odluku da ERT može nastaviti s emitiranjem programa sve dok se ne uspostavi nova nacionalna radiotelevizija. Istovremeno, nastavljaju se pregovori između premijera Antonisa Samarasa i njegovih koalicijskih partnera oko ovog problema.

Samaras tvrdi da je ERT korumpirana. Ipak, sud je stao na stranu ERT-a i dopustio ponovno pokretanje programa. Ipak, ova je odluka suda samo privremena, pa je sudbina nekoliko tisuća zaposlenih na grčkoj javnoj televiziji i dalje upitna.

Podsjetimo, grčka je Vlada prije manje od tjedan dana donijela odluku o privremenom ukidanju državnog radija i televizije, dodajući kako su se odlučili na taj korak jer su javni mediji imali problema s transparentnosti te da je bilo "nevjerojatnog pretjerivanja u troškovima".

Pročitajte više