Erceg: Plinske boce i Markov trg su teroristički čin jedne odmetnute grupe

Screenshot: N1 Televizija

RATNI VETERAN i jedan od rijetkih koji je javno ustao protiv šatoraša gostovao je jutros na N1 televiziji, uoči sastanka Milanovića sa šatorašima.

Erceg kaže kako je bilo krajnje zabrinjavajuće to što se krajem prošlog tjedna događalo na Markovom trgu. "To je neprimjereno današnjim demokratskim standardima i bojim se da to neće tako brzo završiti", dodaje.

"Desna politička opcija nema program, viziju ni ideju kako izvući zemlju iz krize i manipuliraju braniteljima i izazivaju profašističke, niske strasti kako bi se stvorile nestabilnosti i kako bi oni bolje prošli na izborima. Žao mi je što sadašnja vlast nije upotrijebila zakonom predviđena sredstva kako bi se to spriječilo. Drago mi je da je policija na Markovu trgu reagirala odmjereno, ali način na koji su se odmetnuti branitelji povukli u crkvu pokazuje da je tu bilo dogovora s crkvom. Crkva je neprimjereno mjesto za takve stvari", smatra Erceg.

Manipulira se

"Vjerujem da je bilo želje za razgovorom, taj bi se razgovor odavno održao. Vidimo da se manipulira, jedan od voditelja prosvjeda razgovara s ministrom pred kamerama, a da ovaj to ni ne zna. Skupina od deset prosvjednika koji žele ići na razgovore s premijernom ne predstavljalju sve branitelje, već jednu skupinu militantnih, agresivnih, odmetnutih branitelja. To je prosvjed koji služi za provokaciju i dizanje tenzija u društvu. Bilo bi mi drago da sam u krivu, da nije nitko iz Vatikana reagirao.", komentira Erceg.

Kaže da on nikada nije bio dobrodošao u šatoru, ali da neće dozvoliti da ga nitko, pa ni Glogoški, tjera s prostora ispred šatora. "Smeta me kad građanima ne dopuštaju prolaz Savskom ulicom. Promislimo, što bi bilo da jedna grupa mladih muslimama u Londonu zaustavi promet i postavi plinske boce? Kako bismo mi gledali na to - kao opravdan prosvjed ili kao terorizam?. Na prosvjed na Markovu trgu možemo gledati samo kao na teroristički čin jedne odmetnute grupe.", kaže Erceg.

"Nakon svega što se dogodilo, pitam se tko će odgovarati za to? Umjesto da policija i DORH odrade svoj posao, Vlada te ljude poziva na razgovor. Vlada nije dobila mandat da bi pregovarala s ljudima koji koriste terorističke metode da bi dobili legitimitet", dodaje Erceg i za kraj kaže da misli da neće doći do dogovora jer ga šatoraši ne žele. 
 

Pročitajte više