Eurobarometar: 42 posto Hrvata pozitivno doživljava EU

Foto: Hina

DANAS je Eurobarometar objavio rezultate istraživanja provedenog u svih 28 zemalja članica Europske unije "Javno mnijenje u Europskoj uniji"- Jesen 2014. 42% hrvatskih ispitanika doživljava pozitivnu Europsku uniju, što je 3% više od prosjeka EU 28.

Ispitanici su odgovarali na pitanja koja se tiču vlastite predodžbe o Europskoj uniji, trebali su navesti teškoće s kojima se suočava zemlja članica odnosno Europska unija, izraziti stav prema smjeru izlaska iz krize, učinkovitosti predloženih mjera protiv krize te je li najgore razdoblje gospodarske krize prošlo ili ono tek slijedi. Ispitanici su odgovarali i na pitanje koji su njihovi izvori obavijesti o Europskoj uniji te njihovo političko opredjeljenje. Trebali su iz predloženih vrijednosti označiti one koje osobno smatraju najvažnijima, priopćilo je Predstavništvo Europske komisije.

Ovo je 21. po redu istraživanje Eurobarometra koje je obuhvatilo Hrvatsku a provela ga je agencija HENDAL u razdoblju od 8. do 17. studenoga 2014. na uzorku od 1.027 građana Hrvatske starijih od 15 godina, dodaje se u priopćenju Europske komisije.

Pročitajte više