Europski socijalni fond daje više od 6 milijuna kuna za devet projekata organizacija civilnog društva

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

U KUĆI EUROPE u Zagrebu danas će se održati javno predstavljanje devet projekata organizacija civilnog društva koji su iz Europskog socijalnog fonda primili podršku ukupne vrijednosti veće od 6,5 milijuna kuna.

Iz Ureda Vlade za udruge naglašavaju kako će projekti poticati razvoj kvalitetnih i održivih programa volontiranja, te promicati vrijednosti volonterstva i njegovu važnost za društveni i gospodarski razvoj u Hrvatskoj.

Očekuje se da će se provedbom ovih projekata, koje financira Europska unija, a sufinancira Ured Vlade RH za udruge, povećati broj građana koji sudjeluju u volonterskim aktivnostima, kao i broj organizacija civilnoga društva i javnih ustanova koje provode kvalitetne volonterske programe koji pomažu volonterima da steknu vrijedne kompetencije i osnaže potencijal za aktivno uključivanje u tržište rada.

Aktivnosti će se provoditi u partnerstvu između organizacija civilnog društva, obrazovnih institucija, tijela javne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave u deset hrvatskih županija.

Programi uključuju mobilne timove podrške socijalno ugroženim obiteljima i roditeljima, osnivanje volonterskih info centara za podršku liječenim alkoholičarima i žrtvama obiteljskog nasilja, osnivanje Volonterskog centra Vukovar, osposobljavanje školskog osoblja za organizaciju volonterskih inicijativa te uključivanje ranjivih skupina društva u aktivnosti lokalne zajednice kroz volonterstvo.

Projekti su ugovoreni u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije koji će se financirati iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

Pročitajte više