Evo kako iz Vlade objašnjavaju izostanak 7 ministara i ekspresnu sjednicu od 11 minuta

Ilustracija: Index

ČAK sedam ministra među kojim su i potpredsjednici Vlade nedostajalo je danas u Banskim dvorima. Nedostatak ključnih ministara glavni je razlog što je sjednica Vlade završena u rekordnom roku - za 11 minuta i 20 sekundi. Za dužu raspravu nije pomogla ni činjenica da su umjesto ministara bili njihovi zamjenici. 
 
Nedostajali su Siniša Hajdaš Dončić, Vesna Pusić, Mirando Mrsić, Mihael Zmajlović, Orsat Miljenić i Rajko Ostojić dok je ministrica Andrea Zlatar Violić u zgradu došla kasnije.
 
"Mihael Zmajlović, Mirando Mrsić, Orsat Miljenić  te prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić četiri radna dana od 7.-10. siječnja koriste godišnji odmor", kažu nam iz Službe za odnose s javnošću dodajući da je ministar Hajdaš Dončić ostao  kod kuće s povišenom temperaturom, a ministar Rajko Ostojić se ispričao neodgodivim sastankom u svome ministarstvu. Ministrica Andrea Zlatar Violić u zgradi Vlade je imala još jedan sastanak prije sjednice, objasnili su njen kasniji dolazak.  
 
"Umjesto odsutnih ministara,  sjednici su prisustvovali njihovi zamjenici", kažu iz Službe za odnose javnošću Vlade RH o "ekspresnoj" sjednici Vlade. 

Pročitajte više