Fani i Kerum će imati gdje popiti kavu: Saši Horvatu dva kafića na Zapadnoj obali idućih 10 godina!

Foto: Jakov Prkić (Cropix)

SAŠA HORVAT, brat Fani Horvat, uskoro supruge splitskog gradonačelnika Željka Keruma, dobio je na javnom natječaju, kojeg je raspisala gradska tvrtka Splitska obala, koncesije za dva kafića na Zapadnoj obali. Treći objekt u najam je dobio Goran Kaćunić, vlasnik tvrtke Kašun i poznatog kafića na splitskoj Rivi F-Tours.

Ništa bez 200 tisuća kuna

Kako doznajemo od Alekse Kvarantana, direktora Splitske obale, natječaj je objavljen u prosincu u Slobodnoj Dalmaciji. Jedan od uvjeta pristupanja bila je uplata jamčevine od 200 do 250 tisuća kuna, ovisno o kojem se objektu radilo. Ponude su zaključene 10. siječnja, a licitacija je održana u Banovini tjedan dana kasnije.

A, B i C

Kaćunić je zajedno s Horvatovom tvrtkom Duresco konkurirao za objekt A od 114 četvornih metara zatvorene površine sa 428 kvadrata štekata. No, ostao je pri iskličnoj cijeni od 18 eura kvadrat pa je Horvat za nešto viši najam dobio u posjed na idućih 10 godina najveći ugostiteljski objekt na Zapadnoj obali. Cijena kvadrata štekata je bila fiksna 7 eura, a ponuđači su bili u obavezi uzeti minimalno 50 posto kvadrature, kaže Kvarantan.

Objekt B od 65 četvorna metra zatvorene površine dobila je Horvatova tvrtka Cardiatis. Interes je iskazala i Lavanda Sport, ali je Horvat ipak bio jači. Objekt B raspolaže štekatom od 168 četvorna metra.

Za objekt C bio je zainteresiran samo Kaćunić. Radi se o zatvorenom prostoru od 70 kvadrata sa štekatom od 368 četvorna metra.

Nakon isteka koncesije od 10 godina, raspisat će se novi natječaj, ali će sadašnji koncesionari imati prednost, kaže Kvarantan.

Fani raširila ugostiteljski biznis od Gripa preko Rive do Kerumovog lungo mare

Eto, izgleda da kod Kerumovih krize ipak nema. Fani je lijepo raširila ugostiteljski biznis. Nakon Ćakule na Rivi proradio je i bivši Barin Biberon, a vidimo da se ekspanzija nastavlja, i to punom ofenzivom na Kerumov lungo mare. Čudi možda nezainteresiranost splitskih ugostitelja koji se nisu upuštali u natjecanje s Horvatom i Kaćunićem, koji na Rivi drže dva najjača lokala. Možda je problem bio i u visokoj cijeni najma, koji je za objekte B i C iznosio startnih 20 eura kvadrat.

Prvo piće za jahtaše kod - Keruma!

"Na licitaciji smo dizali po jedan posto. Nije se previše odstupilo od početne cijene", otkrio nam je Kvarantan. Horvata će tako najam većeg kafića koštati po 3.500 eura mjesečno, što znači da će ponuda također morati biti na visini. U perspektivi bi Kerumov lungo mare trebao biti privezište za jahtaše koji bi po izlasku sa svojih krstarica prvo osvježenje trebali potražiti baš kod Horvata, odnosno Keruma koji, dakako, stoji iza cijelog ovog ugostiteljskog obiteljskog biznisa. 

 

Pročitajte više