Fikret Abdić prvi put nakon izlaska iz zatvora došao u BiH: Ponosan sam na sve što sam radio

PRVI put nakon što je početkom ožujka pušten na slobodu iz zatvora u Puli, gdje je izdržavao devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina, Fikret Abdić pojavio se u Bosni i Hercegovini. U Velikoj Kladuši je prisustvovao sastanku Uprave Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca, javlja Dnevni Avaz.

Na skupu kod Velike Kladuše, u prigradskom naselju Podzvizd, predstavljeni su prijedlozi za spas Agrokomerca. Abdića je, uz pljesak i skandiranje, dočekalo oko tisući ljudi koji su na njegov povratak čekali punih 17 godina i 34 dana.

"Ponosan sam na sve što sam radio. Osjećam se odlično! Nakon 17 godina i 34 dana ponovno sam ovdje kako bih se sastao s dioničarima i ostalima bez kojih ne bi bilo Agrokomerca. Treba mi šest godina da stvorim ponovno ekonomsko čudo koje se zove Agrokomerc", rekao je Babo u obraćanju okupljenima.

Podsjetimo, ministar financija Slavko Linić početkom travnja se u Rijeci sastao s Abdićem, a tom prilikom mu je, kako je objavio sarajevski tjednik Slobodna Bosna, obećao pomoć hrvatske Vlade oko ponovnog pokretanja proizvodnje u Agrokomercu te ponovnog oživljavanja pogona u Hrvatskoj i BiH. Kao prioriteti su navedeni objekti u mjestu Batnoga (u općini Cetingrad) gdje se nalaze 24 farme Agrokomerca i u Maljevcu, gdje ova posrnula kompanija još uvijek u vlasništvu ima preko 400 hektara zemlje.

Abdić, bivši predsjednik autonomne oblasti Zapadna Bosna još je 9. ožujka pušten iz pulskog zatvora, gdje je odslužio dvije trećine 15-godišnje kazne zbog ratnih zločina na području BiH.

Pročitajte više