Francuski heroji: Yohan poginuo dok je spašavao 3-godišnjaka, Lassana spasio šestoricu

Foto:

DVA HEROJA su obilježila napad terorista Amedyja Coulibalyja u košer trgovinu. Jedan od njih nažalost je poginuo. On je Yohan Cohen (22), a radio je u trgovini godinu dana.

"Policija je ispričala obitelji da je terorist zaprijetio da će ubiti trogodišnjak, a Yohan ga je pokušao zaustaviti. Uspio je zgrabiti njegov kalašnjikov, ali ga je terorist brzo vratio i ubio ga na mjestu pucnjem u glavu", ispričao je Cohenov rođak portalu Ynetnews.

Yohanovi roditelji su imigrirali u Francusku iz Sjeverne Afrike tijekom 1960-ih. Otac mu je Alžirac, a majka Tunižanka.

Kao i mnogi drugi Francuzi, nakon napada na Charlie Hebdo objavio je podršku #JeSuisCharlie na svom Facebook profilu u znak solidarnosti prema ubijenima niti ne sluteći da je iduća žrtva.

"Život mi je uništen. Kako ću bez tebe? Naši brojni planovi su propali, sve što smo si obećali",tužnim riječima se od voljenog oprostila Yohanova djevojka Sharon Seb.

 

Drugi francuski heroj je Lassana Bathily (24), musliman porijeklom iz afričkog Malija. On i poginuli Yohan su bili kolege. Britanski Telegraph piše da je Bathily šestero kupaca sklonio u rashladnu komoru i tako ih spasio od pomahnitalog terorista.

"Ugasio sam svjetla i hlađenje i uveo ljude unutra. Rekao sam im da ostanu mirni. Kasnije su mi se zahvalili"', ispričao je mladić televiziji BFM TV, koji je pobjegao iz trgovine teretnim liftom.

Kada je izašao, policiji je dao brojne informacije o zbivanjima u dućanu, a i ljudi su iz hladnjaka javljali mobitelima zbivanja.

Pročitajte više