Francusko-njemačka delegacija sutra u Zagrebu

Foto: Guliver Image/Getty Images

THIERRY REPENTIN, francuski ministar zadužen za europske poslove te njegov njemački kolega Michael Link, ministar vanjskih poslova, a koji su ujedno i glavni povjerenici za francusko-njemačku suradnju, zajedno će posjetiti Zagreb 13. svibnja.

Susrest će se s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, prvom potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić te drugim predstavnicima Vlade. Isto tako će ih primiti predsjednik Sabora Josip Leko, predsjednik Odbora za europske integracije Danijel Mondekar te predsjednik Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Hrvatske i Europske unije Andrej Plenković.

Ovi susreti bit će prilika za razgovore o europskim pitanjima nekoliko tjedana uoči pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, kao i o regionalnim pitanjima. U tom smislu predviđen je i susret sa saborskim zastupnicima izabranima u Europski parlament.

Ovaj zajednički posjet također će biti prilika za ministre da posjete Eurocampus, pod čijim se krovom nalaze francuska i njemačka škola u Zagrebu. Osnovan 2005. godine, ovaj francusko-njemački kampus trenutačno broji 220 učenika 14 različitih nacionalnosti na razini vrtića, osnovne i srednje škole, koji zajedno pohađaju brojna predavanja te se bave izvanškolskim aktivnostima.
 

Pročitajte više