Francuzi žele kupiti ljubljanski aerodrom i autoceste

Foto: lju-airport.si

FRANCUSKA kompanija "Vinci Airports" želi kupiti ljubljanski aerodrom Brnik koji je vlada dala u postupak privatizacije, a ista tvrtka zainteresirana je i za slovenske autoceste, pišu u subotu slovenski mediji.

"Uvjereni smo da možemo doprinijeti razvoju ljubljanskog aerodroma. Ako ga kupimo, ono će sačuvati svoje ime i sjedište", kazao je za ljubljansko "Delo" predsjednik francuske kompanije Nicolas Notebaert, te dodao da bi bili zainteresirani i za slovenske autoceste "ako bi se pojavile na tržištu".

Francuska kompanija upravlja sa 24 aerodroma širom svijeta, a proces prodaje Aerodroma Ljubljana koji je lani stavljen na popis 15 tvrtki i banaka koje je slovenska vlada namijenila privatizaciji nalazi se u fazi prikupljanja ponuda.

Za slovenske ceste slovenska vlada razmišlja da bi ih zbog dugova tvrtke DARS koja njima upravlja, a u 100-postotnom je vlasništvu države, mogla dati u dugoročnu koncesiju stranom investitoru.

"Glavni model naše grupe je javno-privatno partnerstvo, tim modelom upravljamo i drugim objektima, na primjer pariškim stadionom, a na investicijske prilike kad se one pojave uvijek se odazovemo", rekao je Notebaert, ne otkrivajući druge detalje iz svoje ponude za Aerodrom Ljubljana.

Pročitajte više