GONG: Provjerite jeste li i vi imenovani u neko povjerenstvo Grada Zagreba bez vašeg znanja!

GONG je danas u dopisu izrazio nevjericu zbog imenovanja Vanje Škorić, više pravne savjetnice GONG-a, članicom Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb. Naime, sa službenih internetskih stranica Grada Zagreba doznali su da je u navedeno Povjerenstvo, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba, na sjednici održanoj 25. listopada 2012. imenovana i izvjesna gđa. Vanja Škorić.

Dopis je poslan gotovo svim gradskim službama, ali ono što je zanimljivo jest činjenica da GONG prije slanja dopisa nije provjerio radi li se o istoj Vanji Škorić, već je na kraju dopisa samo dodano: "p.s. ukoliko je riječ o nekoj drugoj Vanji Škorić, molimo zanemarite ovaj dopis".

"Želimo istaknuti kako nitko iz nadležnih tijela Skupštine ili Grada nije nikada kontaktirao gđu. Škorić iz GONG-a vezano za sudjelovanje u radu Povjerenstva ili imenovanje članova. Isto tako, gđa. Škorić iz GONG-a nikada nije dala suglasnost za sudjelovanje u radu navedenog Povjerenstva. Štoviše, nitko u ime Skupštine ili Grada nije čak ni obavijestio gđu. Škorić ili GONG o imenovanju u navedeno Povjerenstvo.

Kako je u javnosti poznat GONG-ov stav da se imenovanja predstavnika javnih djelatnika u savjetodavna tijela na bilo kojoj razini vlasti trebaju temeljiti na jasnim kriterijima i javnim pozivima za kandidature, Gradsku skupštinu Grada Zagreba ovim putem obavještavamo kako gđa. Škorić iz GONG-a nema namjeru sudjelovati u radu takvog tijela, niti u svoje osobno, niti u ime GONG-a, tim više što nisu jasna prava i obaveze, kao ni mandat „antikorupcijskog povjerenstva“.

Sukladno tome, tražimo od Gradske skupštine Grada Zagreba poništenje Zaključka o imenovanju predsjednika i članova Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb, s istovremenim očekivanjem da eventualni ponovni postupak imenovanja reflektira važnost antikorupcijske politike i samoga tijela.

U suprotnome, borba protiv korupcije u Gradu Zagrebu i dalje će imati obilježja lakrdije", stoji u dopisu GONG-a.

Pročitajte više