Gdje se skrio: Policija već četiri dana traži Mirka Hrgovića zbog napada na stopostotnog invalida

SPLITSKA policija već četiri dana traži Mirka Hrgovića, nogometaša RNK Splita, zbog incidenta u Sumpetru kod Dugog Rata i fizičkog napada na stopostotnog invalida Ivicu Jerčića. U nedjelju popodne došlo je do manjeg sudara na parkingu. Za volanom je bila Hrgovićeva supruga. Jerčić je izašao iz svog vozila i počeo vikati, žena je uzvratila.

Hrgović u Dugom Ratu nije omiljen budući da je Hajdukov dres zamijenio Dinamovim, skupilo se dosta svijeta, nogometaš je nervozno reagirao te udario Jerčića i srušio ga na pod. Nakon toga je pobjegao, a policija ga nije uspjela pronaći do danas kako bi obavila s njim razgovor o okolnostima sukoba.

Nervozan i agresivan

Hrgović se inače tog dana vratio s priprema RNK Splita iz Viteza rano ujutro. Možda je bio agresivan i zbog toga što su mu djeca bila u automobilu. Ipak, opravdanja za napad na invalida nema pa se očekuje da i RNK Split, nakon što čuje njegovu verziju priče, odredi Hrgoviću nekakvu sankciju. Nema sumnje da ovo nije način na koji se može ponašati nogometaš Žužulovog kluba.

Posla s Hrgovićem imat će osim policije i sud, jer je Jerčić za Slobodnu Dalmaciju najavio i dizanje privatne tužbe. Naime, snažan Hrgovićev udarac oborio ga je na pod te mu je pukla proteza za nogu vrijedna 11 tisuća kuna. Posebno ga je povrijedilo što mu je Hrgović kazao: "Baš me briga što si invalid".

Nejasno je kako policija do danas nije uspjela pronaći Hrgovića i obaviti s njim razgovor budući da je nogometaš svaki dan na treningu u Parku mladeži. Teren je od Prve policijske postaje udaljen ni 100 metara.

Pročitajte više