Gladni HDZ: Gradskim novcem kupili 50 kilograma junetine, 25 kilograma svinjetine, kobasice, jaja, papaline i vina?

Foto:sisak.hr

"ZA VRIJEME izborne kampanje HDZ je naručio, a Gradska tržnica platila: 50 kilograma junećeg buta, 25 kilograma svinjskog buta, 66,5 kilograma kobasica, 265 kilograma papaplina, 160 litara vina, 150 boca alkoholnih i drugih pića", naglasila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček dodajući da su novcem građana Siska HDZ i HSP Ante Starčević financirali svoju predizbornu kampanju ovog proljeća. 
 
Na čelu Gradskih tržnica bio je Željko Krapljan tadašnji direktor, HDZ-ov kandidat za dožupana i tadašnji predsjednik sisačke organizacije HDZ-a, a Tržnice su za potrebe kampanje platile i 1.440 svježih jaja!? 
 
Plava jaja HDZ-a
 
"Znam da Gradska tržnica nije za Uskrs dijelila kupcima jaja sa znakom tržnice ili grada Siska. Znam i da nitko u to vrijeme nije imao svadbu, a znam da je HDZ dijelio u plavo obojena jaja sa znakom HDZ-a", tvrdi Ikić Baniček koja je danas novinarima pokazala još jednu zanimljivu fakturu i to  za čišćenje snijega na Tržnici, koji je, kako tvrdi gradonačelnica, također završio u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji. 
 
Naime, tvrtka "Dado Sisak" čistila je snijeg ukupno 165.7 sati za  72.000 kuna, a vlasnik te tvrtke je Dalibor Boltužić sumještanin i kum direktora Tržnice Željka Krapljana. 
 
"Krapljan je otkazao tvrtki koja je sat čišćenja naplaćivala 250 kuna, te odabrao tvrtku svog kuma koji je snijeg čistio svakog dana dvanaest sati, a svaki sat je naplaćivao 350 kuna", rekla je Ikić Baniček na konferenciji za novinare. 
 
Jaja su bila za zaposlenike, ništa nije išlo za HDZ!
 
Krapljan je odmah po završetku konferencije za novinare odbio sve kritike na svoj račun te tvrdi da je primjerice 1440 jaja Tržnica kupila za svoje zaposlenike za Uskrs kao i da ni jedna kuna nije završila u kampanji HDZ-a. Tvrdi i kako je afera izmišljena kao bi ljudi zaboravili na županicu Marinu Lovrić Merzel i njene automobile. 

Pročitajte više