Glas Koncila: Hrvatski mediji uz potporu srpskog partijarha žele ubiti istinu o Katoličkoj crkvi!

Foto: Vlado Kos (Cropix)

HRVATSKI mediji i dalje manipuliraju, a čini se da im se pridružio i srpski patrijarh koji je "grubo izmanipuliran", a sve kako bi se ispisala "nova optužnica protiv Katoličke Crkve" i kako bi se ubila istina. Naime, ovo je nova teza Ivana Miklenića urednika neslužbenog glasila Kaptola "Glas Koncila" u kojem nastavlja svoje dugogodišnje teze o "komunistima" koji godinama žele uništiti Crkvu.

Naime, Miklenić je izuzetno nezadovoljan kako su interpretirale riječi iz homilije kardinala Josipa Bozanića o ćirilici u Vukovaru.

"U toj homiliji ni jednim slovom nisu ni spomenuti Srbi, a potpuna je neistina da bi itko na tom hodočašću, pa ni kardinal u homiliji, dovodio u pitanje ljudska prava Srba", tvrdi Miklenić koji je na početku svoje današnje kolumne citirao riječi poglavara Srpske pravoslavne Crkve patrijarha Irineja u intervjuu za "Večernje novosti" u kojem patrijarh kaže da pojedini vjerski predvodnici su protiv prava pravoslavnih Srba.

U obrani kardinala, Miklenić objašnjava što je zapravo Bozanić htio reći pa kaže da kardinal "nije ni slova rekao o trivijalnoj dilemi javnih natpisa na ćirilici već je upozorio doslovno da je pitanje jednoga pisma sažetak mnogih drugih pitanja na koja nisu dani odgovori".

"Ni te riječi nisu upućene ni na koji način Srbima u Vukovaru već su upućene hrvatskim vlastima i hrvatskoj javnosti", tumači Miklenić dodajući da je doista potrebno jako puno konstruiranja i manipuliranja da bi se iz kardinalove homilije mogle opravdati iznimno teške navedene Patrijarhove riječi.  

 

Pročitajte više