Google ukinuo financiranje konzervativaca koji "lažu o klimatskim promjenama"

Foto: Guliver image/Getty images

GOOGLE je prekinuo s financiranjem poveće konzervativne organizacije u Sjedinjenim Američkim Državama zbog njenog stava prema klimatskim promjenama. Gostujući u emisiji NPR radija, Eric Schmidt je rekao da Google neće obnoviti članstvo u ALEC-u (American Legislative Exchange Council), jer grupa ''doslovno laže'' o globalnom zatopljenju.

Udesno ustrojen, ALEC koristi donacije kompanija poput Exxon Mobila i Koch Industries za održavanje statusa quo, odnosno za borbu protiv obnovljivih izvora energije ili strože regulacije termoelektrana na ugljen. Organizacija ulaže velike napore da bi obezvrijedila istraživanja na području klimatskih promjena, a u prošlosti je lobirala da se ekološki aktivisti zakonom proglase teroristima. 

Izvršni predsjednik Googlea je u emisiji čiji sadržaj prenosi Washington Post ponovio službeni stav kompanije, rekavši da činjenice o klimatskim promjenama ''više nisu pod znakom pitanja''.

''Svi razumiju da se klimatske promjene odigravaju u realnom vremenu, ljudi koji se tome protive štete našoj djeci i našim unucima, čine svijet lošijim mjestom'' za život. ", rekao je Schmidt.

Pročitajte više