Gostovao kod Oprah: Američki pedijatar na kćeri isprobavao simulirano utapanje

AMERIČKI pedijatar Melvin Morse i njegova supruga Paulina uhićeni su pod sumnjom da su na svojoj 11-godišnjoj kćeri "isprobavali" tehnike koje se koriste kod ispitivanja navodnih terorista.

58-godišnji Morse je uhićen zbog optužbi da je disciplinirao svoju kćer koristeći simulirano utapanje poznatije pod nazivom "waterboarding". Sumnja se da je bračni par od svibnja 2009. godine najmanje četiri puta koristio tu tehniku na svojoj kćeri. Policija je izvijestila da su nalijevali toliko vode na lice kćeri da bi joj ona već počela izlaziti na nos, piše Guardian.

Gostovao kod Oprah

Policajci su doznali za mučenje djevojčice nakon što su je ranije ovog tjedna ispitivali o potpuno drugom incidentu. Obitelj Morse se 16. srpnja dovezla do svojeg doma u Georgetownu, a potom djevojčica, iz nepoznatog razloga, nije željela izaći iz automobila. Melvin Morse ju je potom izvukao iz automobila i po šljunku vukao do kuće.

Kasnije je djevojčica pobjegla u susjedovu kuću pa je pozvana policija. Kada su u ponedjeljak ispitivali djevojčicu, ona im je kazala da je otac disciplinira tehnikom koju zove "waterborading". Roditeljima je nakon uhićenja zabranjen kontakt s djevojčicom i njezinom šestogodišnjom sestrom.

Direktor Instituta za znanstvena istraživanja svijesti, Melvin Morse, se pojavljivao u emisijama Oprah Winfrey, Good Morning America te showu Larryja Kinga. U svojim istraživanjima se bavio temom iskustava bliskih smrti, posebno onima kod djece.

Pročitajte više