Gotovo sva nadležna tijela za provedbu zakona proglasila se nenadležnima za Konzumove bonove!

Montaža: Ja Zmaj

UPRAVNA inspekcija Ministarstva uprave proglasilo se nemjerodavna u slučaju Konzumovih bonova koji su podijeljeni u tijelima Grada Zagreba te drugim tijelima javne vlasti, javnim poduzećima, ustanovama i institucijama. Odgovor o nenadležnosti Ministarstva uprave ne bi bio toliko bizaran da se u svom odgovoru udruzi Partnerstvo za društveni razvoj nisu pozvali na Agenciju za tržišno natjecanje koje se već ranije proglasilo nenadležnom za slučaj Konzumovih bonova. 
 
Ministarstvo uprave navodi i kako bi za navedene nepravilnosti i postupke trebali biti odgovorni Državni ured za reviziju i Ministarstvo financija. 
 
Nema "sreće" ni od Europske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja  jer "Europska Komisija nema kompetencije primjene nacionalnih pravila a navedeni prekršaji ne utječu na trgovinu između zemalja članica EU, već samo trgovinu unutar Hrvatske". Europski ured preporuča da se za slučaj Konzumovovih bonova kontaktiraju "nadležna tijela za provedbu navedenih zakona Republike Hrvatske". 
 
No problem je u tome što su se za sada gotovo sva tijela za provedbu zakona RH proglasila u slučaju Ivice Todorića - nenadležnim.   
 
Podsjetimo kako je udruga Partnerstvo za društveni razvoj podnijela prijavu mjerodavnim institucijama - Upravi za javnu nabavu i Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja zbog Konzumovih bonova.
 
"Zabranjeno je bilo kakvo povlašteno trgovanje i zabranjeni su bilo kakvi dogovori i sporazumi koji ne bi uključivali objavu ugovora o javnoj nabavi. Niti jedan ugovor nije objavljen, samim tim u prekršaju su sva ona poduzeća koja su takve bonove dijelila svojim radnicima", stav je čelnika te udruge Munira Podumljaka. 

Pročitajte više