Grabar-Kitarović ipak ne ide u Kumrovec na izložbu o Titu, predugo se zadržala u Lici

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je za danas u 15 sati najavljeni posjet izložbi "Pokloni Josipu Brozu iz Vile Zagorje" u Muzeju Hrvatskog zagorja u Kumrovcu.

Grabar-Kitarović otkazala je sve aktivnosti do prvog zasjedanja Vijeća za domovinsku sigurnost, koje će se održati u 17 sati u vili Prekrižje.

U priopćenju Ureda predsjednice navodi se da su aktivnosti otkazane zbog toga što se "nepredviđeno odužio" radni posjet predsjednice Republike Ličko-senjskoj županiji.

Titova bista, zajedno sa stotinjak eksponata na izložbi u Kumrovcu, nalazila se na Pantovčaku do sredine ožujka i odluke predsjednice Republike da djela iz zaostavštine Josipa i Jovanke Broz preda Muzejima Hrvatskog zagorja.

"Za poteze predsjednice Republike obratite se predsjednici"

Glasnogovornik HDZ-ova saborskog Kluba i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković nije želio komentirati posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović Kumrovcu, poručivši kako predsjednica sama tumači svoje poteze.

"Za poteze predsjednice Republike obratite se predsjednici", odgovorio je Jandroković na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

"Uporno nas se pokušava dovesti u situaciju da komentiramo poteze predsjednice. Ona je ta koja će tumačiti svoje poteze, i njeni suradnici", rekao je Jandroković novinarima, koje je zanimalo kako komentira predsjedničin odlazak u Kumrovec, prije nego je ona otkazala posjet Kumrovcu.

Pročitajte više