Građanska inicijativa poručuje Grabar Kitarović: Nek Pantovčak postane dječja bolnica

Foto: Maps

GRAĐANSKA inicijativa "Pomozimo djeci s invaliditetom" uputila je otvoreno pismo Kolindi Grabar Kitarović u kojem joj čestitaju na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske i pozivaju na konkretne promjene između kojih je i nova namjena Pantovčaka.

Ističu kako zadnje tri godine ukazuju na sustavno zanemarivanje mnogih pitanja koja se tiču djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji te da pozdravljaju njenu nakanu smanjenja troškova ureda Predsjednika Republike te premještanja ureda s Pantovčaka na drugu lokaciju.

"Pozdravljamo i Vašu nakanu da se prostor Pantovčaka prenamijeni i da na korištenje djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom s obzirom na trenutne potrebe djece za rehabilitacijom te činjenicu da iste trenutno ne zadovoljavaju kapacitetima .

Obzirom na veliki prostor koji ostaje neiskorišten predlažemo Vam prenamjenu Pantovčaka u dječju onkologiju koja danas u Klaićevoj bolnici radi u potpuno neprimjerenim uvjetima. Ako je to nemoguće, postoji mogućnost proširenja ustanove Goljak ili ustanovljenja referalnog centra za ranu intervenciju i dijagnostiku.

Nadamo se da je ovo tek prvi korak koji mislite poduzeti kako bi se poboljšao život djece s teškoćama , osoba s invaliditetom te njihovih obitelji od kojih mnogi žive na rubu egzistencije", stoji u pismu ove građanske inicijative.

Pročitajte više