Gradonačelnik nije dao da ga pokopaju u Toulouseu: Mohamed Merah sahranjen u obližnjem gradiću

UBOJICA iz Toulousea Mohamed Merah pokopan je na groblju u blizini grada u kojemu je napravio pokolj.

Strani mediji javljaju da je pokopan na groblju u Cornebarrieu nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Toulousea rekao kako bi bilo neprikladno pokopati ga u tome gradu te zatražio 24-satnu odgodu njegove sahrane.

Nešto ranije su alžirske vlasti, odakle potječe njegova obitelj, odbile primiti njegovo tijelo kako bi ondje bio sahranjen.

Čini se da je presudio predsjednik Nicolas Sarkozy koji je rekao da bi se Merahova sahrana trebala održati što prije. "Bio je Francuz. Neka bude pokopan, bez ikakvih rasprava", izjavio je.

Priznao sva ubojstva, ubijen metkom u glavu

Podsjećamo, 23-godišnji Merah je u tri ubilačka pohoda ubio ukupno sedmero ljudi, od kojih su troje bila djeca. Pod opsadom policijskih snaga priznao je ubojstva svih sedam osoba, među kojima i troje židovske djece u u Toulouseu. Odgovoran je i za ubojstva trojice vojnika, a potvrdio je da je povezan s al-Qaidom. Tvrdi kako je motiv za ubojstva bila "osveta za ubijanje djece u Palestini".

Nakon više od 30 sati opsadnog stanja ispred zgrade u kojoj se skrivao, specijalci su upali u njegov stan. U razmjeni vatre Mohamed Merah je ubijen, a ranjeno je nekoliko policajaca. Ubijen je snajperskim metkom u glavu.

Pročitajte više