Grčić novinarima pokazivao graf po kojem je SDP bolji od HDZ-a

Foto: FaH

NA KONFERENCIJI za novinare na kojoj su tri ministra Branko Grčić, Mirando Mrsić i Darko Lorencin pokušali objasniti povijesne razmjere informacije da je u drugom tromjesečju BDP porastao 1,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje što je najviše od 2008. godine, više puta se čula izjava i najave o SDP-ovoj Vladi.

Kukuriku Vlada s IDS-om i HNS-om gotovo da se i nije spominjala, ako ne računamo i kratke izjave Lorencina koji je bio na konferenciji za novinare. 

Grčić je senzacionalni uspjeh BDP-a iskoristio da bi i odgovorio na kritike HDZ-a kako rast nije zasluga rada Vlade.



"Zar ovih 2 milijarde više investicija u šest mjeseci samo iz EU fondova, što je 6 posto rasta ukupnih investicija, nije direktni doprinos ove Vlade oživljavanju najvažnije komponente BDP-a, a to su upravo investicije", kazao je Grčić, osvrnuvši se na komentare iz oporbe da je gospodarstvo poraslo po inerciji, a ne zbog rada Vlade.

Tako je i pokazao graf koji uspoređuje rad HDZ-ove i SDP-ove Vlade naglasivši više puta da je ovo najveći rast još od 2008. godine.

"Od SDP-a u novoj Vladi može se očekivati novi korak u povećanju plaća građana ili nova faza poreznog rasterećenja plaća.", nastavio je Grčić hvaliti svoju stranku na konferenciji u Vladi.

Pročitajte više