Grčić o referendumu za Srđ: Ovo je dobra poruka investitorima

Foto: Goran Mehkek / Cropix

NEUSPJELI referendum o golf terenima na Srđu komentirao je i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, Branko Grčić. "Za investitore je ovo dobra vijest, no tko bi snosio štetu da je takav projekt zaustavljen u poodmakloj fazi", pita se Grčić.

"Generalna poruka investitorima je da možete imati donesen prostorni i urbanistički plan i po njemu krenuti u projekt. Sve to možete napraviti i opet vas može dočekati barijera koju u Hrvatskoj ne možete proći - to je loša poruka investitorima. Zato mi je bliža ova odluka jer mislim da je to sad poruka investitorima da se u Hrvatsku ipak mogu pouzdati", rekao je Grčić.

Lorencin: Pravila igre su se unaprijed znala

U ekskluzivnom intervjuu za Media servis ministar turizma Darko Lorencin osvrnuo se na jučerašnji referendum u Dubrovniku.

"Zakon je tu jasan i pravila igre su se unaprijed znala. To znači da su građani, da su osjetili potrebu, bili bi izašli i rekli svoje što su htjeli reći. Imamo situaciju i podatke kakve imamo i to je to", rekao je Lorencin.

Na pitanje je li zadovoljan što projekt golf na Srđu ide dalje, ministar je odgovorio.

"Da projekt ide dalje, ja sam osobno zadovoljan. Gledajući kroz prizmu svih investicija koje su nam prijeko potrebne u Republici Hrvatskoj, taj projekt je jedan od projekata koje želimo realizirati jer smatramo da će i golf i hotelski smještaj i sadržaji koji se namjeravaju napraviti gore po zakonu struke bitno pridonijeti kvaliteti i razvoju turizma na području Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije".

Pročitajte više